Bemutatkozás

Név: Egészségügyi Háttérszolgáltató Zrt.
Székhely: 4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.
Tulajdonos: Magyar Állam, nevében tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlója az Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet
Vezető tisztségviselő: Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, az igazgatóság elnöke
Dr. Lampé Zsolt, az igazgatóság tagja, vezérigazgató
Dr. Tóth Tibor, az igazgatóság tagja
Dr. Földi Enikő, az igazgatóság tagja

Tevékenysége:

64.20 ’08Vagyonkezelés (Holding) (Főtevékenység)
68.10 ’08Saját tulajdonú ingatlan adásvétele
68.20 ’08Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése
77.11 ’08Személygépjármű kölcsönzése
77.33 ’08Irodagép kölcsönzése (beleértve: számítógép)
69.20 ’08Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység
70.10 ’08Üzletvezetés
70.22 ’08Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás

A jogszabályi változások révén a gazdasági társaság egyszemélyes részvénytársasággá alakult át, melynek jelenlegi tulajdonosa a Magyar Állam. Ezzel egyidejűleg a cég megnevezése Egészségügyi Háttérszolgáltató Zrt.-re változott.

A Zrt. alapvetően stratégiai irányítást gyakorol a tagvállalatok felett, ami irányelveket, kereteket, illetve olyan szabályokat jelent, amelyek betartása kötelező mind a tagvállatok vezetőire, mind a működésre vonatkozóan. A Holding tagvállalatai a stratégiai irányítás keretei között önállóan végzik munkájukat.

A Zrt. tagvállalatai a közös működésből eredően a korábbi, önállóan végzett tevékenységükhöz képest racionálisabban, hatékonyabban, a Cégcsoporton belüli működésből eredő szinergiákat kihasználva eredményesebben gazdálkodnak.

A két egészségügyi szolgáltatást nyújtó gazdasági társaság látja el az önkormányzati tulajdonost terhelő egészségügyi feladatokat, az ellátandó lakosság alapellátását és szakellátását, gondozói és diagnosztikai feladatait, valamint a szerződött kapacitáson felül jelentkező, fizetőképes kereslet tárgybani igényeinek kielégítését.

A két vagyonkezelő gazdasági társaság feladata a Magyar Állam, illetve az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő, egészségügyi feladatokat ellátó ingatlanállomány kezelése, hasznosítása, működtetése, valamint az ingatlanállományhoz kapcsolódó üzemeltetési feladatok ellátása, a szükséges infrastruktúra biztosítása.

Az Egészségügyi Háttérszolgáltató Zrt. a négy tagvállalat 100%-os tulajdonosa. A tagvállalatok a következők:

Ez a tartalom utoljára 2012.12.03 17:13-kor frissült